Kurser & anmälan

Pågående grundkurs

Startade måndagen 29 augusti kl 18.00-19.30

Kursen är på 12 gånger och kostar 1800 kronor per person plus 100 kronor i medlemsavgift om du inte är medlem sen tidigare.

Förkunskaper: Inga.

Alla kan lära sig att dansa tango, oberoende av ålder och erfarenhet.

Kursinnehåll: 

Det här är en tangokurs för dig som vill känna glädjen, lekfullheten och sensualismen i argentinsk tango! Vi kommer att träna på grundläggande steg och de baskunskaper som krävs för att så småningom behärska den argentinska tangon. Kursen vänder sig till både dig som vill testa tango, lära dig dansa tango, och till dig som vill  repetera tangons grunder.
Musikgenren och pardansen Argentinsk tango är från tidigt 1900-tal och har sitt ursprung i Buenos Aires immigrantkvarter. Musiken är variationsrik och ger gott om utrymme att uttrycka glädje, dramatik, lekfullhet, melankoli, retsamt och sensualism. Därför beskriver man ibland tangon som ”Livet på 3 minuter!”.
I denna tangokurs arbetar vi med grunderna i tangon och de baskunskaper som den argentinska tangodansen kräver. Du kommer gradvis att öka din medvetenhet om rummet, kroppen, musiken och din partner. Redan efter några gånger kommer du kunna ge dig ut på dansgolvet!

Var: Prästgatan 27 i Varberg (en trappa upp i IOGT-lokalen)

Kursledare: Christer Holmberg och Jarmila Zavodanova från HolisticTangoAcademy


Pågående fortsättningskurs

Startade torsdagen 1 september kl 18.30-20.00

Kursen är på 12 gånger och kostar 1800 kronor per person plus 100 kronor i medlemsavgift om du inte är medlem sen tidigare.

Förkunskaper: Du ska ha dansat minst två terminer

Var: Prästgatan 27 i Varberg (en trappa upp i IOGT-lokalen)

Kursledare: Mikael Dexlöv

Kursinnehåll:

Vi kommer att finslipa på stil och jobba med grunderna: kors,caminata, fram- och bakochos, giros med olika ingångar och utgångar.

Vi kommer att jobba med musikalitet och rytmiseringar och med dans i tät omfamning sk Milongero ( vanligaste stilen på social dans).

Självklart provar vi på roliga figurer typ: planeos, paradas, entradas, sacadas, barridas, ganchos mm.


Vår plan är att fortsätta med kurserna efter nyår. De kommer då att starta igen vecka 5. Mer info och anmälan kommer längre fram.